top of page

Çocuklar Neden Erken Yaşta Basketbola Başlamalıdır?

WhatsApp Image 2020-02-18 at 12.56.38.jp

Çocuğunuzu kanepeden Tablet veya Cep telefonu ile oyun oynamaktan veya video izlemekten kaldırmak için başka bir aktivite arıyorsanız , basketbol en doğru Çözümdür. Basketbol erkek ya da kızınızın erken yaşta başlayabileceği bir spor. Basketbol oynamak çocukların yol boyunca yeni arkadaşlar edinme bonusu ile temel koordinasyon ve takım kurma becerilerini öğrenmelerine yardımcı olur. Çocuğunuzun genç yaşta temel basketbol becerileri ile başlaması sadece egzersizi teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda yaşamın ilerleyen dönemlerinde aktif kalmak için bir temel oluşturur.

Peki Kaç Yaşında Başlamalı? 

Basketbola erken yaşta (5-6 yaş) başlanması mümkün. Ülkemizde ve İzmir'de genelde Pota boyları ayarlanamadığı için bir çok spor okulu ancak 8-9 yaş sınırında resmi yükseklik olan 3,05 metre yerden yüksekliğe sahip potalarda basketbola başlata biliyorlar.

Batı Ege Spor Kulübü Basketbolu erken yaşta sevdirmek için Yatırım yaparak 2,05-3,05 arasında ayarlana bilen potalar ile basketbolu erken yaşta sevdirmeye başlıyor.

Çocuklar,  amacı yüksekteki çemberden topu geçirmek olan bir oyunu oynarken, güçlerinin topu çembere yetişmediği durumda  basketboldan zevk almaları basketbolu sevmeleri mümkün olmuyor ve bir kaç gün, hafta veya ay sonra "basketbolu beceremedim" duygusu ile bir daha başlamamak üzere basketbolu bırakıyorlar.

Bizim  en önemli amacımız Basketbola başlandığı ilk aylarda ve yıllarda  erken yaşta basketbolu sevdirmek.

Psikolojik Gelişim

Erken yaşlarda basketbolla ilgilenmek, çocukların psikolojik olarak gelişmesine yardımcı olur. Bir takımda oynamak, çocuğunuzun arkadaş edinmesine ve akran grubuna dahil olduğunu hissetmesine izin verir. Takım sporları aynı zamanda bir çocuğun iletişim kurma ve temel sorunları çözme yeteneğini de geliştirir. Genç yaşta sağlıklı rekabetin faydalarını ve zorluklarını deneyimlemek, çocukları daha sonraki yaşamdaki başarısızlıklara hazırlar. Basketbol, ​​çocuklara okulda, evde ve akran ilişkilerinde yararlı olan sosyal becerileri ve baş etme stratejilerini öğretir

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!

bottom of page